Jadłospis

JADŁOSPIS LISTOPAD
DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
3.11
Poniedziałek
Zacierka na mleku 200 ml (GLU PSZ,JAJ,MLE),pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), hummus z ciecierzycy z czosnkiem 40g, pomidor b/skórki 60g Kasza jęczmienna na sypko 90g (GLU JĘCZ), Gulasz z wołowiny z papryką, ogórkiem kiszonym (GLU PSZ,MLE), Fasolka szparagowa na parze 60g Zupa dyniowa z ziemniakami 200 ml (SEL,MLE) Ciasto marchewkowe (GLU PSZ,JAJ)
4.11
Wtorek
Budyń jaglany  na mleku 200 ml (MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), jajko gotowane 30g (JAJ), ser żółty 15g (MLE), ogórek świeży 60g Ziemniaki gotowane 100g, jeżyki wieprzowe z marchewką w sosie pomidorowym 40g/60ml (GLU PSZ,JAJ), Surówka z kapusty pekińskiej 60g (MLE) Zupa jarzynowa z ziemniakami 200 ml (SEL,MLE) Melon, pomarańcz 100g
5.11
Środa
Herbata roiboos z miodem, limonką  i imbirem200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), twarożek z awokado 40g (MLE), pomidor b/skórki/sałata zielona 60g Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 140g, Sos jogurtowo-waniliowy 60g (MLE)
 
Zupa z klopsikami z łososia 200 ml (RYB, GLU PSZ,JAJ,SEL) Banan, kiwi 100g
6.11
Czwartek
Kakao na mleku słodzone daktylami 200 ml (MLE) , pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), jajecznica na parze ze szczypiorkiem 40g (JAJ), ogórek świeży/ papryka kolorowa 60g  Makaron z pesto pietruszkowo-brokułowym i z mięsem z indyka 180g (GLU PSZ, MLE) Barszcz czerwony z ziemniakami 200 ml (SEL,MLE) Gruszka, mandarynka 100g
7.11
Piątek
Płatki orkiszowe na mleku 200 ml (GLU ORK,MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), filet z indyka w ziołach plastry 40g , ogórek kiszony  60g Puree z ziemniaków i batatów 100g, klopsik rybny z łososia pieczony 40g (GLU PSZ,JAJ, RYB), Sos śmietanowo-ziołowy 60ml (MLE, GLU PSZ), Surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka 60g Krem z białych warzyw z kaszą kuskus 200 ml (SEL,MLE, GLU PSZ) Kiwi, banan 100g

Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych.

 
DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
10.11
Poniedziałek
Kasza manna na mleku z suszoną śliwką 200 ml (GLU PSZ, MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), twarożek pomidorowy 40g (MLE), ogórek świeży 60g Makaron łazanki z mięsem wieprzowym, kapustą słodką oraz kiszoną 160g (GLU PSZ) Zupa brokułowa z ziemniakami 200 ml (SEL,MLE) Kiwi, jabłko 100g
12.11
Środa
Herbata ziołowa 200ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), pasta z jajka, awokado i łososia 40g (JAJ, RYB), pomidor b/skórki 60g Pierogi leniwe z serem 130g (GLU PSZ,MLE, JAJ),
Sos jogurtowo-truskawkowy 60ml (MLE)
Zupa soczewicowa z ziemniakami 200 ml (SEL) Banan, mandarynka 100g
13.11
Czwartek
Płatki kukurydziane na mleku 200 ml (MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), twarożek ze szczypiorkiem 40g (MLE), papryka kolorowa 60g Ziemniaki gotowane z koperkiem 100g, Potrawka z kurczaka z warzywami 40g/60ml (SEL, GLU PSZ,MLE), brokuł gotowany na parze 60g Rosół z kurczaka z makaronem 200 ml (SEL,GLU PSZ, JAJ) Jabłko , melon 100g
14.11
Piątek
Płatki jęczmienne na mleku 200 ml (GLU JĘCZ,MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), polędwiczka wieprzowa po prowansalsku 40g, ogórek kiszony 60g Puree z ziemniaków i batatów,
Klopsiki rybne z dorsza w sosie po grecku 40g/60 ml (GLU PSZ,JAJ, RYB, SEL)
Zupa porowa z lanymi kluskami 200 ml (MLE,GLU PSZ, SEL) Mus z borówki i mango 150g






















Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych

DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
17.11
Poniedziałek
Płatki ryżowe na mleku 200 ml (MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), hummus z ciecierzycy 40g, pomidor b/skórki 60g Makaron z sosem  po bolońsku z warzywami i z mięsem z szynki 180g (GLU PSZ, SEL,GLU ZYT) Barszcz biały z ziemniakami i z jajkiem 200 ml (SEL,MLE,JAJ, GLU PSZ) Kefir malinowy 150 ml (MLE)
18.11
Wtorek
Herbata owocowa z miodem i cytryną 200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), paprykarz rybno-warzywny z łososia 40g (SEL,RYB), ogórek świeży 60g Placuszki jaglane z jabłkami  3 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE), Sos jogurtowo-truskawkowy  60 ml (MLE) Barszcz ukraiński z ziemniakami 200 ml (MLE,SEL) Banan, melon 100 g
 19.11
Środa
Kakao słodzone daktylami 200 ml (MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), jajko gotowane (JAJ), ser żółty 15g (MLE), papryka kolorowa/sałata zielona 60g Ziemniaki gotowane  100g
Kotlet pożarski drobiowy 40g (GLU PSZ,JAJ),
Mizeria z ogórków i jogurtu 60g (MLE)
Krem z dyni z kaszą kuskus 200 ml (SEL,GLU PSZ,MLE) jabłko, mandarynka 100g
20.11
Czwartek
Płatki jaglane na mleku z suszoną morelą 200 ml (MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), twarożek ziołowy 40g (MLE), pomidor b/skórki 60g Kaszotto jęczmienne z mięsem z indyka i z warzywami 160g (GLU JĘCZ,SEL),
Sos pomidorowy ze świeżą bazylią 60 ml
Zupa szpinakowa z ziemniakami 200 ml (SEL,MLE) Owoce pod owsianą kruszonką 100g (GLU OWS, GLU PSZ,MLE)
21.11
Piątek
Kasza kukurydziana na mleku 200ml (MLE), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), filet z indyka pieczony plastry 40g, papryka kolorowa/sałata zielona 60g Ziemniaki gotowane 100g, kotlet rybny pieczony z dorsza 40g (GLU PSZ,JAJ,RYB), Surówka colesław 60g (JAJ,MLE) Zupa pomidorowa z makaronem 200ml (SEL, GLU PSZ,MLE) Pomarańcza, melon 100g


























Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych


DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
24.11
Poniedziałek
Płatki owsiane na mleku 200 ml (GLU OWS,MLE) pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), twarożek koperkowy 40g (MLE), papryka kolorowa/ogórek świeży 60g Kasza bulgur 90g (GLU PSZ),
Bitki schabowe w sosie własnym 40g/60ml (GLU PSZ), warzywa królewskie na parze 60g
Zupa ogórkowa z ziemniakami 200 ml (SEL, MLE jabłko , pomarańcz 100g
25.11
Wtorek
Herbata roibos z miodem i cytryną 200ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), pasta jajeczna z serem żółtym 40g (JAJ,MLE) , pomidor b/skórki 60g Makaron z serem 140g (GLU PSZ, MLE)
Sos jogurtowo-brzoskwiniowy 60g (MLE)
Zupa gulaszowa z ziemniakami 200 ml (SEL,MLE) Banan, melon 100g
26.11
Środa
Kaszka mleczno-zbożowa 200 ml (MLE,GLU PSZ), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), hummus z ciecierzycy 40g, papryka kolorowa/ ogórek świeży Ziemniaki gotowane 100g, gulasz z fileta z kurczaka z warzywami 40g/60ml (GLU PSZ),
Sałatka z buraczków i jabłka 60g
Zupa pomidorowa z ryżem 200 ml (MLE,SEL) Mandarynka, jabłko 100g
27.11
Czwartek
Kawa inka na mleku 200 ml (MLE, GLU JĘCZ,GLU ZYT), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), jajecznica na parze z brokułem 40g (JAJ), pomidor b/skórki/sałata zielona 60g Kasza gryczana na sypko 90g,
Kotlecik cielęcy w sosie koperkowym 40g/60ml (GLU PSZ,JAJ,MLE),
Sałatka szwedzka z ogórkiem kiszonym 60g
Zupa z fasolką szparagową, cukinią i z ziemniakami 2005 ml (SEL) Banan, kiwi 100g
28.11
Piątek
Makaron na mleku 200 ml (MLE,GLU PSZ), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), masło 5g (MLE), pieczeń mięsno-warzywna 40g (SEL,GLU PSZ,JAJ), ogórek kiszony 60g Ziemniaki gotowane 100g , klopsik rybny 40g (GLU PSZ,JAJ, RYB), sos śmietanowo- porowy 60ml (MLE, GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej 60g Krem z dyni i pieczonej marchewki z kaszą jaglaną 200ml (SEL, MLE) Koktajl z selera naciowego, jabłka, banana 200 ml (SEL)

























Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych


JADŁOSPIS LISTOPAD – DIETA BEZ MLEKA I JAJEK


DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
3.11
Poniedziałek
Makaron bezjajeczny na napoju roślinnym  200 ml (GLU PSZ),pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, hummus z czosnkiem 40g, pomidor b/skórki 60g Kasza jęczmienna na sypko 90g (GLU JĘCZ), Gulasz z wołowiny z papryką i ogórkiem kiszonym (GLU PSZ), Fasolka szparagowa na parze 60g Zupa dyniowa z ziemniakami b/mleka  200 ml (SEL) Ciasto marchewkowe (dieta) (GLU PSZ)
4.11
Wtorek
Budyń jaglany  na napoju roślinnym  200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, pasta drobiowo-warzywna 40g (SEL) , ogórek świeży 60g Ziemniaki gotowane 100g, jeżyki wieprzowe (b/jajek) z marchewką w sosie pomidorowym 40g/60ml (GLU PSZ), Surówka z kapusty pekińskiej z oliwą 60g Zupa jarzynowa z ziemniakami b/mleka 200 ml (SEL) Melon, pomarańcz 100g
5.11
Środa
Herbata roiboos z miodem, limonką  i imbirem200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, pasta drobiowa z awokado 40g , pomidor b/skórki/sałata zielona 60g Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 140g, Sos waniliowy z jogurtem sojowym (SOJ) Zupa z klopsikami rybnymi (b/jajek) 200 ml (RYB, GLU PSZ,SEL) Banan, kiwi 100g
6.11
Czwartek
Kakao na napoju roślinnym słodzone daktylami 200 ml , pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, pasta z soczewicy i z suszonych pomidorów 40g,  ogórek świeży/ papryka kolorowa 60g  Makaron z pesto pietruszkowo-brokułowym i z mięsem z indyka 180g (GLU PSZ) Barszcz czerwony z ziemniakami b/mleka 200 ml (SEL) Gruszka, mandarynka 100g
7.11
Piątek
Płatki orkiszowe na napoju roślinnym  200 ml (GLU ORK), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, filet z indyka w ziołach plastry 40g , ogórek kiszony  60g Puree z ziemniaków i batatów 100g, klopsik rybny z łososia pieczony (b/jajek) 40g (GLU PSZ, RYB), sos koperkowo-ziołowy (b/mleka) 60ml (GLU PSZ), Surówka z kapusty białej, marchewki i jabłka 60g Krem z białych warzyw z kaszą kuskus b/mleka 200 ml (SEL, GLU PSZ) Kiwi, banan 100g





























Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych
DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
10.11
Poniedziałek
Kasza manna na napoju roślinnym  z suszoną śliwką 200 ml (GLU PSZ), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, hummus z suszonymi pomidorami 40g, ogórek świeży 60g Makaron łazanki z mięsem wieprzowym, kapustą słodką oraz kiszoną 160g (GLU PSZ) Zupa brokułowa z ziemniakami b/mleka 200 ml (SEL) Kiwi, jabłko 100g
12.11
Środa
Herbata ziołowa 200ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, pasta z łososia i z awokado 40g (RYB) , pomidor b/skórki 60g Kopytka ziemniaczane dieta (GLU PSZ)
Sos truskawkowy z jogurtem sojowym 60 ml (SOJ)
Zupa soczewicowa z ziemniakami 200 ml (SEL) Banan, mandarynka 100g
13.11
Czwartek
Płatki kukurydziane na napoju roślinnym  200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, pasta z ciecierzycy z czosnkiem 40g, papryka kolorowa 60g Ziemniaki gotowane z koperkiem 100g, Potrawka z kurczaka z warzywami b/mleka 40g/60ml (SEL, GLU PSZ), brokuł gotowany na parze 60g Rosół z kurczaka z makaronem bezjajecznym 200 ml (SEL,GLU PSZ) Jabłko, melon 100g
14.11
Piątek
Płatki jęczmienne na napoju roślinnym  200 ml (GLU JĘCZ), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT), margaryna roślinna 5g, polędwiczka wieprzowa po prowansalsku 40g, ogórek kiszony 60g Puree z ziemniaków i batatów 100g,
Klopsiki rybne z dorsza (b/jajek) w sosie po grecku 40g/60 ml (GLU PSZ, RYB, SEL)
Zupa porowa z lanymi kluskami b/mleka 200 ml (GLU PSZ, SEL) Mus z borówki i mango 150g






















Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych
DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
17.11
Poniedziałek
Płatki ryżowe  na napoju roślinnym  200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , hummus z ciecierzycy 40g, pomidor b/skórki 60g Makaron w sosie po bolońsku z warzywami i z mięsem z szynki 180g (GLU PSZ, GLU ZYT, SEL) Zupa koperkowa z ziemniakami  - dieta 200 ml (SEL) Koktajl malinowy na napoju roślinnym 200 ml
18.11
Wtorek
Herbata owocowa z miodem i cytryną 200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , paprykarz rybno-warzywny 40g (SEL, RYB), ogórek świeży 60g Placuszki jaglane z jabłkami dieta – 3 szt (GLU PSZ)
Sos truskawkowy z jogurtem sojowym 60g (SOJ)
Barszcz ukraiński z ziemniakami b/mleka 200 ml (SEL) Banan, melon 100 g
 19.11
Środa
Kakao słodzone daktylami  na napoju roślinnym   200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , hummus z ciecierzycy 40g , papryka kolorowa/sałata zielona 60g Ziemniaki gotowane  100g
Kotlet pożarski drobiowy (b/jajek) 40g (GLU PSZ),
Surówka z ogórków i oliwy 60g
Krem z dyni z kaszą kuskus b/mleka  200 ml (GLU PSZ, SEL) Jabłko, mandarynka 100g
20.11
Czwartek
Płatki jaglane  na napoju roślinnym  z suszoną morelą 200 ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , pasta drobiowo-warzywna (SEL) , pomidor b/skórki 60g Kaszotto jęczmienne z mięsem i z warzywami 160g (GLU JĘCZ,SEL),
Sos pomidorowy ze świeżą bazylią 60 ml
Zupa szpinakowa z ziemniakami b/mleka 200 ml (SEL) Owoce pod owsianą kruszonką (dieta) 100g (GLU OWS, GLU PSZ)
21.11
Piątek
Kasza kukurydziana  na napoju roślinnym  200ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , filet z indyka pieczony plastry 40g, papryka kolorowa/sałata zielona 60g Ziemniaki gotowane 100g, kotlet rybny pieczony (b/jajek) 40g (GLU PSZ, RYB), Surówka colesław z oliwą  60g Zupa pomidorowa z makaronem b/mleka 200ml (SEL, GLU PSZ) Pomarańcza, melon 100g



























Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych


DNI TYGODNIA ŚNIADANIE II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
24.11
Poniedziałek
Płatki owsiane  na napoju roślinnym  200 ml (GLU OWS) pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g, hummus z ciecierzycy 40g, papryka kolorowa/ogórek świeży 60g Kasza bulgur 90g (GLU PSZ),
Bitki schabowe w sosie własnym 40g/60ml (GLU PSZ), warzywa królewskie na parze 60g
Zupa ogórkowa z ziemniakami b/mleka  200 ml (SEL Jabłko  , pomarańcz 100g
25.11
Wtorek
Herbata roibos z miodem i cytryną 200ml, pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g ,  pasta ze schabu i warzyw 40g (SEL)  , pomidor b/skórki 60g Makaron z prażonym jabłkiem 140g (GLU PSZ,)
Sos brzoskwiniowy z jogurtem sojowym  60ml (SOJ)
Zupa gulaszowa z ziemniakami b/mleka 200 ml (SEL) Banan, melon 100g
26.11
Środa
Kaszka zbożowa dieta 200 ml (GLU PSZ), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , hummus z ciecierzycy 40g, papryka kolorowa/ ogórek świeży Ziemniaki gotowane 100g, gulasz z fileta z kurczaka z warzywami 40g/60ml (GLU PSZ),
Sałatka z buraczków i jabłka 60g
Zupa pomidorowa z ryżem b/mleka 200 ml (SEL) Mandarynka, jabłko 100g
27.11
Czwartek
Kawa inka  na napoju roślinnym  200 ml (GLU JĘCZ,GLU ZYT), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , filet z indyka pieczony plastry 40g, pomidor b/skórki/sałata zielona 60g Kasza gryczana na sypko 90g,
Kotlecik cielęcy w sosie koperkowym (b/mleka i jajek) 40g/60ml (GLU PSZ),
Sałatka szwedzka z ogórkiem kiszonym 60g
Zupa z fasolką szparagową, cukinią i z ziemniakami 2005 ml (SEL) Banan, kiwi 100g
28.11
Piątek
Makaron  na napoju roślinnym  200 ml (GLU PSZ), pieczywo mieszane 75g (GLU PSZ,GLU ZYT),  margaryna roślinna 5g , pieczeń mięsno-warzywna (b/jajek) 40g (SEL,GLU PSZ), ogórek kiszony 60g Ziemniaki gotowane 100g , klopsik rybny (b/jajek) 40g (GLU PSZ, RYB), sos porowy b/mleka 60ml (GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej z oliwą 60g Krem z dyni i pieczonej marchewki z kaszą jaglaną 200ml (SEL) Koktajl z selera naciowego, jabłka, banana 200 ml (SEL)



























Podstawowy plan żywienia ulega modyfikacji zależnie od wskazań dietetycznych dziecka np.: nietolerancja glutenu, nietolerancja laktozy, alergia na białko mleka krowiego (na podstawie zaleceń od lekarza).  Do picia dzieci dostają naprzemiennie wodę (dostępna przez cały dzień), wodę z dodatkiem owoców, mięty, herbaty niesłodzone, kompot z owoców mrożonych lub świeżych sezonowych